top of page

 

 

 

Team Ormsalva Elit 2017

 

Det har skett en del förändringar i laguppställningen där fokus har varit att hålla laget mer centrerat till Dalarna och de yngre cyklisterna. Vårt unika koncept med ett mixlag, dam och herr, MTB och LVG, gör oss till ett starkt team, där rutin och kunskap sprids över gränserna. I år består teamet av fyra herrar och två damer, varav två är nya inför 2017. Vi vet att alla kommer att bära upp vår fina tröja med stolthet. Låt oss presentera våra nya cyklister:

 

Linn Gustafzzon, 22 år, kommer från Tärnaby och har bor idag i Falun. Som en av våra nya cyklister i teamet satsar hon fulltid på MTB och representerar landslaget. Vi vill ge Gustafzzon de bästa förutsättningar för att hon ska kunna fortsätta att utvecklas, då hon i år går upp från U23 till eliten. 

 

Gustafzzon är motiverad och vet vad hon vill:

 

”Jag vill utvecklas och ta ännu några kliv framåt denna säsong och jag vill köra fler världscuper och placera mig bra. Team Ormsalva förenklar min satsning med vad de erbjuder både inom- och utanför tävlandet. Sedan är det ett väldigt härligt gäng och jag tror att vi kan peppa och inspirera varandra!”

 

Johan Sonesson, 28 år, kommer från Borlänge. Sonesson är en av cyklisterna som styr upp gemensamma träningar på helgerna och värnar om teamkänslan. 

 

”Jag ser fram väldigt mycket mot säsongen 2017. Det skall bli fantastiskt roligt att få representera Team Ormsalva och få vara en del av ett lag. Det skall även bli roligt att tävla mer denna säsong och fylla ut landsvägsprogrammet med några långlopp på MTB. Jag känner att det var en ära att bli tillfrågad att få vara en del av laget 2017. Det är också extra kul att få representera produkten Ormsalva och visa upp dem ute i landet. Vi är ett riktigt bra gäng som skall cykla fort och ha roligt på och utanför banan. Det känns inte som det kan bli bättre!” 

Huvudmålet år 2017 på landsvägsidan är givetvis det Svenska Mästerskapen. Oavsett arrangör och bana är alla laddade för att vara med och strida om medaljerna. Jonas Ahlstrand, som knep fjärde platsen i fjol, är revanschsugen och nöjd med laguppställningen inför 2017. 

 

”Jag tror kommande säsong kommer att bli roligt tillsammans med Ormsalvas elit. På landsvägssidan har vi ett gäng som kommer vara med och tävla på alla race som vi väljer att ställa upp på, med huvudmål att vinna men också att skapa tävlingen.”

 

Emil Gabrils, Erik Wallén och Frida Knutsson hade en fantastisk utveckling under är 2016 och vi ser fram emot att få stötta dessa unga falutalanger vidare i sin utveckling. De är alla motiverade till att ta nästa steg! 

 

Team Ormsalva Elit kommer i år att fokusera på landsvägscupen, Scandinavian Race, Sollerön och SM som huvudmål. På MTB kommer vi att synas på den internationella banan tack vare Gustafzzon och väl hemma i Sverige satsar vi på långloppscuperna där flera från herrlaget kommer att vara representerade, med fokus på Cykelvasan den 12 augusti. 

 

Två andra nyheter för i år är att vi har fokuserat på utveckling och bredd i klubben, där vi vill inspirerar redan väl etablerade cyklister samt lyfta och skapa bra förutsättningar för unga talangfulla cyklister. En nyhet är att det har skapats ett gäng som ingår i ”Team Ormsalvas B-lag” dit vi har tagit ut cyklister som kommer att stärka vårt herrelitlag under året. Den andra nyheten är att vi gjort en satsning för juniorer där vi i år stöttar Ida Danielsson som i år 

blir junior och satsar på MTB. Vi ser fram emot denna utveckling och är glada över att fått med bredden. 
 

Vi ser fram emot säsongen 2017 och vill välkomna de nya cyklisterna lite extra!


Isabelle Söderberg

Team coach

 

 

Våra cyklister
 
bottom of page